Cultuur op zondag

Zondag: roze verhalen en film

Na je sportprestaties, diner en feest kun je op zondag 25 juni rustig bijkomen van alle inspanningen. We bieden zondag een mooi middagprogramma met het Roze Ommetje in Nijmegen en een unieke voorpremière van de film In From The Side. We sluiten Pink Summer Sports 2023 af met een borrel.

12.00 uur: Café De Plak  
Voor het Roze Ommetje verzamelen we vanaf 12.00 uur bij café De Plak. Je kunt daar op je gemak een kopje koffie of iets te eten bestellen. Café De Plak is al jaren een trouwe sponsor van Pink Summer Sports en staat bekend om het vermaarde kaasgehakt; een goed bewaard geheim recept (daarvoor kun je op zondagavond aanschuiven bij De Plak).

Locatie: Bloemerstraat 90, 6511 EM, Nijmegen


12.30 uur: Roze Ommetje

Vanaf 12.30 uur vertrekt vanaf café De Plak het Roze Ommetje in Nijmegen. De oudste stad van Nederland is ook de oudste roze stad van Nederland. Bij de roze geschiedenis horen mooie en bijzondere verhalen. Niemand minder dan Jac. Splinter leidt je langs tien markante plekken waar hij in smakelijke anekdotes de geschiedenis van het potten/flikker/lhbtiq+/queer-activisme in Nijmegen tot leven brengt.
 

Jac. Splinter is ontwerper en geeft op verzoek rondleidingen door de stad onder het motto: ‘Hier is over nagedacht waarom is dit het resultaat.’ Hij bedacht de leukste roze 1-april grap van de eenentwintigste eeuw (tot nu toe dan he). Kijk mee door zijn vrolijk, kritische, roze bril en je hebt er na afloop weer wat gespreksstof bij.

Meelopen met het Roze Ommetje? Meld je dan aan met je naam via e-mail inschrijving@gaysportnijmegen.nl ovv Roze Ommetje.

Vertrek: 12.30 uur (kom op tijd! om mee te wandelen).
Locatie: Cafe De Plak, Bloemerstraat 90, 6511 EM, Nijmegen


14.30 uur: Voorpremière In From The Side

Speciaal voor Pink Summer Sports 2023 programmeert podium- en filmhuis Lux een voorpremière van de film In From The Side. De film komt pas in juli in de Nederlandse bioscopen, maar jij kunt in Nijmegen nu al op de eerste rij zitten.

Het verhaal van In From The Side richt zich op een verboden liefde bij een fictieve rugbyclub in Zuid-Londen. Na een dronken ontmoeting komen twee mannen die door geld even gehecht zijn aan hun gay rugbyclub onbewust in een overspelige affaire, maar moeten hun groeiende gevoelens verbergen of het risico lopen de club waar ze van houden te vernietigen.

 

Bekijk hier de trailer van In From The Side. 

Locatie: Mariënburg 38-39, 6511 PS, Nijmegen
Voor de film kun je zelf een kaartje bestellen op de website van het podium- en filmhuis Lux

 

Borrel
Na de film sluiten we Pink Summer Sports 2023 af met een gezellige borrel!


We hopen jullie op zaterdag 24 én zondag 25 juni 2023 te ontmoeten!