Nijmegen haalt EuroGames binnen

Ga naar www.eurogames2022.eu voor de laastste informatie over dit evenement.

 

NIJMEGEN – Nijmegen mag de EuroGames 2022 organiseren. De Nijmeegse kandidatuur kreeg zondag 17 maart in Budapest voldoende stemmen om de EuroGames 2022 definitief naar Nijmegen te halen. De EuroGames is een groot sportevenement voor iedereen en specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, interseksuelen en transgenders.

Afgelopen weekend presenteerde de Initiatiefgroep EuroGames 2022 Nijmegen haar plannen op de jaarvergadering van de European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF). De Nijmeegse ideeën waren eerder uitgewerkt in een bidbook. Bij de stemming kreeg Nijmegen het groene licht van de leden van de EGLSF.

De gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland steunen het initiatief. Zij vinden de EuroGames een goede gelegenheid om Gelderland en Nijmegen als regenboogprovincie en -stad te promoten en om het inclusief sporten (sporten voor iedereen) te promoten. Gezamenlijk stellen zij 221.000 euro beschikbaar om het evenement mogelijk te maken.
Grete Visser (wethouder Nijmegen) geeft als reactie op het positieve nieuws: “Fantastisch nieuws dat Nijmegen de EuroGames 2022 mag organiseren. Sociale inclusie in de sport is belangrijk in deze regenboogstad. Met de EuroGames kunnen we dit in laten zien.”

Tijdens de EuroGames op 28, 29 en 30 juli 2022 kunnen sporters deelnemen aan verschillende sporten: zwemmen, voetbal, volleybal, hockey, badminton, atletiek (hardlopen), tennis, bridge en jeu des boules. De initiatiefgroep onderzoekt de mogelijkheden om meer sporten toe te voegen aan het programma. Naast de sportwedstrijden kennen de EuroGames een openings- en sluitingsceremonie. Nijmegen rekent op minimaal 1500 deelnemers. In een eerder verricht haalbaarheidsonderzoek is er veel enthousiasme bij Nijmeegse sportverenigingen en vrijwilligers om mee te werken aan het driedaagse evenement.

Nijmegen kiest bij de EuroGames voor de slogan ‘Love to move’,  want “sporten verbindt en sport is voor iedereen”, aldus de Initiatiefgroep EuroGames 2022 Nijmegen. Daarom kan iedereen deelnemen aan de EuroGames, als sporter of als toeschouwer.

De EuroGames is een jaarlijks evenement dat elk jaar in een andere stad in Europa wordt gehouden. De eerstvolgende edities zijn in Rome (2019), Düsseldorf (2020) en Malmö/Kopenhagen (2021). Daarna is Nijmegen aan de beurt om ongeveer 1500 sporters te ontvangen.

Contact

Stichting EuroGames 2022 Nijmegen
Joost van Wijngaarden, 06-19960143

Facebook: www.facebook.com/eurogames2022

EuroGames 2022 in Nijmegen, the Netherlands

NIJMEGEN – Nijmegen will be the host city of the EuroGames 2022. The EuroGames are an European multi sport event governed by the European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF). The sports event is open for everyone and specifically for LGBTIQs. The theme of the event is “Love to Move”.

The event is supported by the municipality of Nijmegen and the province of Gelderland, in the Netherlands. The EuroGames Nijmegen will be held at July 28, 29 and 30 in 2022. Included sports are: swimming, football, volleybal, field hockey, badminton, running, tennis, bridge and boules. More sports will be included in the programme later.

The EuroGames are a yearly event. Upcoming editions are Rome (2019), Düsseldorf (2020) and Malmö/Copenhagen (2021).

EuroGames 2022 Nijmegen

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Nijmegen en Gelderland doen gooi naar organisatie EuroGames

Provincie Gelderland en gemeente Nijmegen doen een serieuze gooi naar de organisatie van EuroGames in 2022. In de zomer van dat jaar wil Nijmegen drie dagen de hotspot zijn voor de sportieve activiteiten tijdens deze EuroGames, een groot LHBTI-sportevenement. De initiatiefgroep “EuroGames 2022 Nijmegen” diende onlangs het definitieve bidbook “Love to Move” in.  In het weekend van 15 maart 2019 hoopt de initiatiefgroep te horen of European Gay and Lesbian Sport Federation (EGLSF) positief besluit en de EuroGames aan Nijmegen toewijst.

Lees meer

Gay Sport Nijmegen

Volg ons op Facebook