Cultuur op zondag

Sport en cultuur op zondag

Pink Summer Sports 2020 organiseert op zondag 12 juli nieuwe sportieve en culturele activiteiten: van een rugby-clinic tot een roze film en wandeling. 

Programma
Het zondagprogramma bestaat uit twee blokken. Om 13.00 uur begint een sportief blok; om 15.00 uur start het culturele deel. We sluiten het toernooi zondag om 17.00 uur af met een zomerse borrel.

Wil je deelnemen aan een van de volgende activiteiten? Meld je dan even aan via info@gaysportnijmegen.nl


Sportblok

13:00 Zwem mee met de Spetters
Zwemvereniging Spetters nodigt de deelnemers van Pink Summer Sports uit om gratis deel te nemen aan hun reguliere training in het Erika Terpstra Sportfondsenbad.

Locatie
Kwakkenbergseweg 25
6523 MJ Nijmegen


13:00 Rugby-clinic
Groot, klein, dik, dun, jong, oud; rugby is een inherent diverse sport. Waarden als respect en kameraadschap staan centraal, en de vele verschillende posities vragen om verschillende lichamen. Kortom, een sport die niet mag ontbreken bij een toernooi als Pink Summer Sports. Graag dagen we je uit deel te nemen aan de gratis rugby clinic. De clinic is een korte kennismaking met verschillende aspecten van de sport. Hoe pass je eigenlijk zo’n ovale bal? Hoe tackel je ook mensen die veel groter zijn dan jijzelf? Bereid je voor op leuk uur sportief plezier onder begeleiding van de ervaren Rifka en Mir van de Nijmeegse rugbyclub The Wasps.

Locatie
Westerpark
6541 AH Rivierstraat
Nijmegen


Cultuurblok

15:00 LHBTI-film Lux
Filmhuis Lux programmeert in het kader van het Pink Summer Sports weekend een LHTBI-film. Tickets zijn te koop aan de kassa van Lux of via www.luxnijmegen.nl.

De titel van de film wordt nog bekend gemaakt.

Locatie
Mariënburg 38-39
6511 PS Nijmegen


15:00 Wandeling Roze ommetje
Een wandeling door Roze Nijmegen bij Nacht en Ontij. Pride Photo Nijmegen organiseert in het centrum het Roze Ommetje. Ontdek waar homo’s en lesbo’s elkaar ontmoetten in een tijd dat zij vervolgd werden en er nog geen internet bestond. Een wandeling door nachtelijk Nijmegen met verhalen uit een guur verleden. Waar je huis en haard moest verlaten op zoek naar Vast Vriendschap of Vluchtige Seks. Een tocht langs baan, bak en kit.

Locatie:
Café de Plak
Bloemerstraat 90
6511 EM Nijmegen